THE ART OF CREATIVE BLOG WRITING

By Sophie & Nina

Brokkolis sült kosárkák és a töltött burgonya receptje

2022. február 09. - Sophie M.

      Brokkoli?   Na jó, legyen brokkoli!       

Gondolnád, hogy a brokkoli nem csak párolva létezik, hanem remek fingerfood alapanyag tud lenni? Eme kosárka rendkívül alakbarát ha oda figyelünk rá, mivel is töltjük meg! Íme egy szuper “alap”recept ami gluténmentes, paleo, tej- és húsmentes! Aztán már csak rajtad múlik :)

Hozzávalók (kb 9 kis kosárhoz):

  • 1/2 fej brokkoli
  • 150 g parmezán
  • 1 kk só és bors
  • 3 db tojás
  • 2 ek olívaolaj

Aprítógépbe dobd bele a brokkolit, parmezánt, tojásokat, olívaolaj, sót és borsot, majd turmixold össze. Öntsd muffinformába a brokkoli masszát, és süsd 160ºC fokon 20-25 percig. Miután kihűlt, töltsd meg, amivel szeretnéd, mert mindennel remekül működik.

     És akkor most jöjjön a töltött- és a rakottburgonya szerelemgyereke ↓ édesburgonyából.    

Az édesburgonya az egyik legérdekesebb felfedezésem az elmúlt évben. Ezt a zöldséget valóban lelkiismeret furdalás nélkül fogyaszthatjuk, mert nem emeli az egekbe a vércukorszintünket, és ráadásként tele van vitaminokkal.  Glutén- és laktózmentes recept következik!

Hozzávalók 2 személyre:

  • 3 db édesburgonya
  • olívaolaj
  • chilis só
  • 4 szelet bacon
  • 400 g laktózmentes tejföl
  • 1 csokor zöldfűszer
  • 200 g laktózmentes reszelt sajt
  • 100 g laktózmentes sajt

Óvatosan vágd be az édesburgonyákat a videó szerint, kend be olívaolajjal, majd szórd meg chilis sóval, és süsd 160ºC fokon 60 percig. Közben keverd össze a laktózmentes tejfölt és reszelt sajtot a zöldfűszerekkel, majd pirítsd le a bacont. Miután megsült az édesburgonya, tűzdeld meg felváltva pirított baconnal és sajttal, majd a végén borítsd be a tejfölös szósszal, és tedd be ismét a sütőbe 180ºC fokon 60 percre. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://cherrymoon.blog.hu/api/trackback/id/tr5615290210

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása