THE ART OF CREATIVE BLOG WRITING

By Sophie & Nina

Moonlight Fitness 1.

2020. május 23. - Sophie M.

 

  PILATES  ∞  

A Pilates segít karcsúságunk megőrzésében, izomzatunk feszessé tételében és ízületeink stabilizálásában. Egyenletes, fokozatosan felépített ízület- és gerinckímélő gyakorlatokból áll, amelyek elősegítik izomzatunk harmonikus egységként történő működését. 

A Pilates torna egy több mint száz éve létező testformáló módszer, amely hazánkban sokáig nem volt ismert. A mozgástechnikát Joseph Hubertus Pilates fejlesztette ki és Controll-nak nevezte el, azonban mindenki csak Pilates tornaként emlegette, így ezen a néven terjedt el később.

A Pilates torna Németországban (Joseph szülőhazájában), illetve Európában nem talált nagy népszerűségre kezdetben, így a mester kiment Amerikába, ahol rövid időn belül számos követője akadt.

Vagyis az Egyesült Államokban már évtizedek óta gyakorolják a Pilates-módszert, amely rendkívül népszerű a színésznők, táncosok, és menedzserek körében, s Európában is egyre nagyobb teret hódít. Ez a fajta mozgástechnika a sztárok egyik alakformáló módszere lett! (Kate Hudson, Gwyneth Paltrow)

A célja egy sportos, vékony, esztétikus testalkat felépítése, valamint a szép tartás és tudatos mozgás elsajátítása mindkét nem számára.

Pilates kezdő

30' 

30'

6'

15'

11' 

15'

7'

 17'

14'

60'

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://cherrymoon.blog.hu/api/trackback/id/tr6315714284
süti beállítások módosítása