THE ART OF CREATIVE BLOG WRITING

By Sophie & Nina

Előfordult, hogy magán repülőgéptársaság segítségével menekítette Kanadába az altatás előtt álló kaliforniai kutyákat ...

2019. augusztus 09. - Sophie M.

Kevin Costner nem csak kiváló színész, rendező és énekes, hanem ha teheti aktívan támogat állatmentő szervezeteket is. Olyannyira, hogy (igaz korábbi hír) magán repülőgéppel vitte az eutanázia elől mentett kutyákat Kanadába. Több mint 370 kutyát sikerült így megmenteni, hála kutyaszerető hozzáállásának és a projektnek amihez anno csatlakozott. 

Az Oscar-díjas színész és az Orange Dog állatmentő szervezet alapítója Jan(et Ann) Folk közösen 2010 óta éveken keresztül dolgoztak azon, hogy a lehető legtöbb altatás előtt álló kaliforniai kutya számára biztosíthassanak egy második esélyt az életre. Egykor több mint 370 kutyát menekítettek ki a túlzsúfolt menhelyekről és szállították át repülővel (Freedom Flight) Kanadába, hogy új otthont találjanak nekik. 

“TUDJUK, HOGY ELKÉPESZTŐ SEBESSÉGGEL VESZÍTJÜK EL AZ ÁLLATOKAT, KALIFORNIÁBAN ÉVENTE TÖBB MINT 5000 KUTYÁT ALTATNAK EL. AKIKET EL TUDUNK VINNI KANADÁBA, ESÉLYT KAPNAK EGY ÚJ ÉLETRE.” - nyilatkozta a sztár. Ez a szervezet a szívemből szól. A legutóbbi kutya, akit megmentettünk, két órányira volt az eutanázia időpontjától. Felkerült a gépre, ahol a pilóta maga fogadta örökbe.

A Szabadság járat néven ismert projektben egy olyan repülő társaság vett részt, amely ismert sztárokat utaztat – jótékonyságból ajánlották fel, hogy biztosítják a kutyák Kanadába jutását.

Kevin Costner többek között egy repülő útja során ismerte meg a projekt célkitűzéseit, és azonnal tudott vele azonosulni, köztudott, hogy mindig is a kutyák nagy tisztelője volt, maga is tart labradort, akit imád, így ismeri az érzést: milyen, ha egy állat szeretetet adhat és kaphat. Becsülendő a példamutatása!

 Most 2019 nyarának végén kerül a hazai mozikba még egy cuki kutyás történet, Garth Stein regénye nyomán, Ebgondolat címmel (The Art of Racing In The Rain), mely Enzo, a labrador életét meséli el autóversenyző gazdája oldalán, meglehetősen filozófikus hangnemben, és ki nem találnátok ki narrálja eredetiben: 

Mondhatnánk stílszerűen: Enzo avagy az emberré válás művészete. Enzo ugyanis meg van győződve róla, hogy hamarosan emberként fog újjászületni. Így aztán az sem zavarja, hogy öreg és beteg, csak emlékezik és mesél, és mondja a bölcsességeit az autóversenyzésről és az életről, és szinte biztos a siker, a kutyás sztorik rajongói jól meghatódnak ez idő alatt. A könyv alapján készült filmadaptáció a hazai mozikban, talán csak ősszel (október) lesz látható, a főbb szerepekben Kevin Costner, Milo Ventimiglia, Amanda Seyfried.

Röviden a történet: Enzo kölyökkutyaként kerül Denny Swifthez (Milo Ventimiglia), a feltörekvő Formula 1 versenyautó-sofőrhöz és a vele való kapcsolatának köszönhetően óriási betekintést nyer az emberi pszihébe, és megérti, hogy a versenypályán szükséges technikák felhasználhatók egy sikeres élet navigálására is. A film Denny-t és életének különböző állomásait követi, családi állapotát is beleértve: házasság (Eve - Amanda Seyfried), gyermek (Zoe - Ryan Kiera Armstrong) az ő legjobb barátja szemén keresztül.

Tudtátok? Kevin Costner 2007 óta turnézik a Kevin Costner & Modern West nevű country-rock zenekarral, mellyel 2013-ig 4 stúdióalbumot jelentettek meg. Felléptek Európában is, többek között Ausztriában, Németországban, Svájcban, Svédországban és Görögországban.

Kevin Costner Partner of Arqueonautas https://www.arqueonautas.de/
Photography by Mayk Azzato http://www.azzato.com/home.html
Song " Long Way From Home" by Kevin Costner & Modern West

És hogy enyik nagylánya Lily is énekel, sőt édesapja koncertjein is gyakori vendég?

PS.: Szomorú, hogy az említett jótékonysági szervezetnek már nyoma sincsen ... Jan Folk időközben egy étterem tulajdonosa lett (The Salty Dog Bar and Grill) mely rövid ideig Orange Dog Bar and Grill néven is futott, de nem sokáig ... igaz gyönyörű környezetben a Huntington Beach-en Californiában ... majd ez is eltűnt a süllyesztőben.

És csak csendben megjegyzem: van követendő példa felénk is, Bécsben külön telefonos segélyszolgálat van talált és elveszett állatok bejelentésére ... 

Szólj hozzá!
Címkék: Life Style

A bejegyzés trackback címe:

https://cherrymoon.blog.hu/api/trackback/id/tr414998158

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása